Kampaamoseikkailuja Koreassa vol 3


Kampaajalla käyminen on pakollista myös Koreassa asuessa ja kuten aina kaikkeen muuhunkin, niin myös tähän tuo oman jännityksensä odotettavissa oleva kielimuuri. Minulle on näitä kampaamokäyntejä ehtinyt kertyä vuoden aikana täällä vasta muutamia, koska olen joutunut olemaan suunniteltua enemmän Suomessa ja siellä ollessani olen käyttänyt tietysti tutun kampaajan palveluja. 

Ensimmäisiin jännittäviin kampaamokokemuksiini Koreassa pääsee tutustumaan tästä ja tästä linkistä.

Täällä en oikein saa lähdetyksi kampaajalle ennen kuin on jo ihan pakko. Suomessa on helppoa, kun voi varata ajan etukäteen soittamalla, mutta täällä on aina mentävä paikan päälle kysymään ja se vaatii minulta ihan oman inspiraation löytymisen. Ensimmäisten kampaajalla käyntien jälkeen olen halunnut löytää testattavaksi myös jonkun toisen paikan ja sehän onnistuu ainoastaan "arpomalla", koska muutakaan vaihtoehtoa ei ole - tarjontaa täältä kyllä löytyy. Marraskuussa kävelin näkemääni rantatien läheisyydessä olevaan paikkaan ja se valinta osoittautuikin onnistuneeksi. Siispä lähdin myös eilen turvallisin ja luottavaisin mielin taas tähän samaan kampaamoon ja sateinen sää oli muutenkin paras hetki sisätiloissa istumiseen.

                  
Olen aina päässyt kampaajalle saman tien ja näin oli tälläkin kertaa. Muulloin on ollut myös muita asiakkaita, mutta nyt olin ainoa - ihan loppuvaiheessa paikalle tuli miesasiakas. Palvelutiskin luona selitin englannin lisäksi myös elekielellä mitä haluan (väri ja leikkaus), kampaaja laittoi takkini ja käsilaukkuni tiskin takana olevaan lukittavaan kaappiin ja ohjasi tuolille.


Tämä nuorehko nainen puhuu yhtä vähän englantia kuin minä koreaa ja ensin yritetään pärjätä lähinnä elekielellä, mutta sitten on pakko ottaa avuksi Google kääntäjä. Olen huomannut yleensäkin, että Google kääntää koreasta englannin kielelle välillä vähän oudosti (puhumattakaan korea-suomi käännöksistä 🙈) ja ehkä myös sanavalintani ovat vääriä, mutta joka tapauksessa alussa meni jonkin aikaa ennen kuin pääsimme samaan lopputulokseen siitä mitä hiuksilleni tehdään. Minä yritin selittää, että harmaa juurikasvu pitää saada pois ja hän ymmärsi ensin, että haluan värjätä hiukseni harmaiksi. Yritin myös selittää, että haluaisin vähän raitoja ja hän varmisti, että EI siis raitoja😅. Kampaaja on ammattilainen ja varmisti vielä lopputuloksen kirjoittamalla kääntäjään yhteenvetona "ruskea väri ja leikkaus ja ei raitoja?". Tämän kampaajan toiminta on enemmän luottamusta herättävää kuin ne ensimmäiset kokemukset, jolloin kampaaja alkoi toimia kysymättä minulta yhtään mitään, vaikka muuten juttelikin paljon - tietysti koreaksi.

Nyt ei enää missään paikoissa ole koronaan liittyvää kuumeen mittausta, mutta maskipakko on ja sain täällä mustan maskin oman maskini tilalle. Kampaaja laittoi korvieni suojaksi pienet hauskat "muovipussukat", jottei korvalehdet värjäänny. Värin levittämisen jälkeen hän toi juomalistan, jossa oli valittavana erilaisia kahvivaihtoehtoja, teetä tai mehuja. Minun valintani oli musta kahvi - "hot, not cold". Sain syliini vielä tyynyn, jonka päälle voin asettaa käteni mukavasti.

Jotta pystyin juomaan kahvini, täytyi tietysti ottaa maski pois suun edestä ja sen ihmeemmin miettimättä otin totutusti toisen lenksun pois korvani takaa. Jonkun ajan kuluttua ihmettelin hämmentyneenä, miksi sormeni ovat aivan värjäytyneet ja sitten tajusin, että tietenkin korvani takana ollut maskin lenksu oli hiusvärissä 😁 - olisi kannattanut vetäistä maski leuan alle, kuten täällä moni tekeekin.

Kun kampaaja sitten haki minut pesutuoliin, esittelin värjäytyneitä käsiäni hänelle ja kyllä nauratti. Pesutuolissa kampaaja putsasi käteni jollain aineella ja väri irtosikin melkein kokonaan, vaikka olisihan se lähtenyt pois kulumallakin. Hiusten pesu on aina tosi rentouttavaa (paitsi edellisessä kampaamossa 😂) ja pesun jälkeen palattiin takaisin peilin ääreen.

Kampaaja etsi netistä kuvan leikkausehdotuksesta ja se oli minustakin hyvä. Hiusten leikkaamisen jälkeen niitä kuivatessaan hän samalla hauskasti rutisteli hiuksiin kiharoita kädellään. Sen jälkeen muotoili vielä harjalla, laittoi jotain muotoilutuotetta ja valmista tuli👌.

70 000 KRW = 52 €
 





Kommentit