Ruokaseikkailuja Vol 956 tai jotain 🙈



KĂ€vimme illalla ruokaravintolassa tarkoituksena syödĂ€ "jotain pientĂ€". EihĂ€n se mennyt suunnitelmien mukaan - taaskaan. TĂ€mĂ€ ruokailu kuvaa hyvin elĂ€mÀÀmme tÀÀllĂ€: kaikki on yhtĂ€ seikkailua eikĂ€ koskaan voi olla tĂ€ysin varma mitĂ€ tapahtuu - ja ihan kaikkea tapahtuu, aina! 


TĂ€mĂ€ yksi monista lĂ€hiravintoloistamme oli minulle uusi tuttavuus, mutta puolisoni oli kĂ€ynyt tÀÀllĂ€ aikaisemminkin paikallisen työkaverinsa kanssa. PerinteistĂ€ korealaista ruokaa tarjoavat ravintolat ovat usein vaatimattoman nĂ€köisiĂ€ sekĂ€ ulkoa ettĂ€ sisĂ€ltĂ€, mutta ruoka on poikkeuksetta hyvÀÀ. TĂ€mĂ€ kyseinen ravintola sijaitsi vĂ€hĂ€n nĂ€kymĂ€ttömissĂ€ kauempana tiestĂ€.

Koska paikka oli miehelleni tuttu, tiesimme ettÀ haluamme listalla olevaa seafood-pannukakkua ja mieheni nÀytti omistajalle edellisellÀ kerralla ruuasta ottamansa kuvan kÀnnykÀstÀÀn. Jonkun aikaa odotettuamme omistaja toi pöytÀÀn ison tarjoiluastiallisen ruokaa, joka ei ollut kuitenkaan tilaamamme pannukakku. Hetken pohdimme syömmekö tÀmÀn eteemme tuodun liha-aterian vai haluammeko sen pannarin.


Puoliso pÀÀtti kĂ€ydĂ€ tiedustelemassa mitĂ€ meille tuotu ruokaa mahtaa olla ja yritti selittÀÀ, ettĂ€ halusimme alunperin pannukakkua - omistaja osasi pari sanaa englantia. No asia hoitui "mallikkaasti": selvisi, ettĂ€ ruoka oli grillattua possun vatsaa ja pannukakun puuttuminenkin ratkesi siten, ettĂ€ meille tuotiin lisĂ€ksi MYÖS pannukakkua.

Tultiin lopulta siihen tulokseen, ettÀ myyjÀ luuli meidÀn haluavan kaikkea samaa mitÀ puolisoni oli syönyt edellisellÀ kerralla kollegojensa kanssa - hÀn muisteli ruuan olleen juuri tÀtÀ. Harvoina lÀnsimaalaisina jÀÀmme tÀÀllÀ usein paikallisten mieleen ja omistaja muisti mieheni edellisen kÀynnin.


JĂ€lkiruuaksi meille oli tuotu paketti pikanuudeleista, jonka voisimme halutessamme valmistaa pöydĂ€llĂ€ olevalla kaasukeittimellĂ€. TĂ€llĂ€ kertaa ruokaa oli sen verran riittĂ€vĂ€sti, etteivĂ€t nuudelit enÀÀ maittaneet. Koreassa syödÀÀn usein jĂ€lkiruuaksi nuudeleita tai keittoa rauhoittamaan vatsaa aterian jĂ€lkeen. 


TÀssÀ ravintolassa olisi ollut saatavilla myös itse valmistettua riisiviinaa ja sitÀ olikin tarkoitus maistaa, mutta tÀyttÀvÀn ruuan jÀlkeen ei sitÀkÀÀn tehnyt mieli. PÀÀsimme kuitenkin takahuoneeseen vilkaisemaan miten riisiviinan valmistaminen tapahtuu.

Riisiviinan valmistusta. TĂ€ssĂ€ siivilöidÀÀn jotain kahden siivilĂ€n lĂ€pi. Sana "jotain" on usein kĂ€ytössĂ€, koska emme tiedĂ€ tarkemmin "mitĂ€"; me syödÀÀn jotain ja tuossa valmistuu jotain, hĂ€n sanoi/tarkoitti ehkĂ€ jotain tĂ€llaista...

NĂ€in sujuu meidĂ€n ravintolaruokailut: ei oikein tarkasti tiedetĂ€ mitĂ€ on tilattu, mitĂ€ saadaan ja mitĂ€ syödÀÀn ja asia selviÀÀ viimeistÀÀn jĂ€lkikĂ€teen asiaa tutkiessamme. Onneksi kuitenkin useimmiten kaikki on ollut hyvÀÀ. Harvoja kertoja, kun ei oikein pystynyt syömÀÀn paljon mitÀÀn, oli Busanin Seafood-ravintolassa, jossa ruoka oli niin tuoretta, ettĂ€ osa ruuasta liikkui tarjoiluastiassa (linkki siihen postaukseen löytyy tĂ€stĂ€).

Kommentit