Busan, osa 3 - Haeundae Beach



Busanin keskustan liepeillä on kaupungin matkailusivujen mukaan Korean paras uimaranta. Sillä on pituutta 1,5 km ja leveyttä 700 - 900 m. Haeundae rannalle on matkaa reilu 10 kilometriä Yeonhwarin kalastajakylässä sijaitsevasta hotellistamme. Ajattelimme käydä tällä rannalla jo edellisenä iltana, mutta koska auton navigaattori varoitti ruuhkasta ja ilmoitti, että 10 kilometrin matkaan menisi yli tunti, niin luovuimme ajatuksesta. Seuraavan aamupäivän temppelissä käyntimme (linkki postaukseen tästä) jälkeen katsoimme tilannetta uudelleen ja koska aikaa näytti nyt menevän ainoastaan puoli tuntia, lähdimme ajelemaan kohti rantaa.


Miljoonakaupungissa riittää autoja myös ruuhka-aikojen ulkopuolella, mutta hyvin onnistui puolisolta ajaminen ja minäkin istuin vieressä aika rauhallisesti. Navigaattorissa oli jo valmiina osoite yhdelle parkkialueelle, mutta se oli sillä hetkellä suljettuna ja jouduimme peruuttelemaan muutaman muun auton tavoin sieltä takaisin tielle. Lyhyen ajomatkan jälkeen löytyi opaste toiselle ihan pienelle parkkialueelle ja siellä olikin vielä tilaa. Olimme varmaan liikkeellä taas hyvään aikaan, koska pois lähtiessämme oli tämäkin alue jo täynnä autoja.

Muutama palmu. 


Vaikka lämmintä oli +25, oli rannalla ainakin näin arkipäivänä rauhallista. "Varastin" netistä alla olevan kuvan, josta näkee miltä ranta voi näyttää parhaimmillaan tai pahimmillaan - kummin päin haluaa ajatella. Sen verran selvitin, että täällä järjestetään monia erilaisia festivaaleja ja e-sport -tapahtumia. Ranta on myös pääosassa vuonna 2009 julkaistussa korealaisessa tsunamista kertovassa katastrofielokuvassa, joka on nimetty tämän rannan mukaisesti korealaisella nimellä Haeundae. Elokuvan englanninkielinen nimi on Tidal Wave eli Hyökyaalto. 







Ohjeet rannalla käyttäytymiseen.



Ohjeita tsunamin varalle löytyy jokaiselta rannalta myös meidän "omassa" kaupungissamme.


Tienvarren aidassa Bill Gates.



Kommentit