Ajelulla vuoristossa



Koska olimme edellisen pidennetyn viikonlopun Busanissa viiden tunnin ajomatkan päässä kotoa, oli tarkoitus ottaa tämä viikonloppu rauhallisesti. Lauantai-iltapäivällä tuli kuitenkin tunne, että pitäisi päästä vähän jonnekin ja päätimme lähteä ajelemaan vuoristoon.

Etelä-Korea on autoilun kannalta mahdollisuuksien maa ja tällä tarkoitan sitä, että ajoit minne tahansa, niin aina tulee vastaan jotain ehkä kiinnostavaa. 

Tällä kertaa tuli vastaan kyltti, missä luki pelkästään Auraji ja minun nopean googlauksen perusteella näytti olevan järvi. Sinne käännyttiin ja pienen ajomatkan jälkeen järvi löytyikin - näytti mielestämme enemmänkin joelta, mutta ehkäpä se muuttuu järveksi heinä-elokuun sadekauden aikana. 


Koska korealaiset poistuvat viikonloppuisin sankoin joukon kaupungeista - etenkin Soulista - luontoon, niin kaikkiin ulkoilupaikkoihin ja pieniinkin turistikohteisiin näytetään panostavan ja eikä rahassa hirveästi säästellä. Tämäkin Auraji-järvi on ihan vaan vuoristossa eikä lähistöllä ole paljon mitään, mutta täältä löytyi pari siltaa, kivistä tehty ylitysreitti, buddhalaistyylinen paviljonki, patsas ja hyvin hoidettu puistoalue. Opastekyltin mukaan oli myös pieni majatalo (kuva ylhäällä), mikä näytti kauempaa katsoen aika vaatimattomalta. 




Silta nro 2. Toista emme ylittäneetkään.

Olen maininnut varmaan jo useaan otteeseen, että telttailu ja asuntoautoilu ovat täällä suosittuja. Etelä-Koreassa on paljon isompia ja pienempiä maksullisia leirintäalueita, mutta on lupa leiriytyä lähes mihin vaan missä sitä ei ole erikseen kielletty ja vaikka olisikin kielletty, niin leiriydytään siitä huolimatta. Lähes jokaiselta ranta- ja puistoalueelta löytyy yleisiä käymälöitä, jotka pidetään siisteinä ja puhtaina ja sekin helpottaa yöpymistä muualle kuin varsinaisille leirintäalueille.


Järven ympäristössäkin oli telttojen pystytys käynnissä ja koko ajan tuli lisää leiriytyjiä, vaikka tämäkään ei ole leirintäalue.

Vähän samalla tavalla kuin järvikin, niin "keskellä ei mitään" tuli vastaan myös pieni vaatimaton kylä, josta löytyi huvipuistotyylinen Bugs Land. Tässä maassa ei taida olla niin pientä paikkaa, ettei olisi myös asiakkaita ja tämänkin "ötökkämaan" pienehkö parkkipaikka oli lähes täynnä. Täällä oli ollut myös kirpputoritapahtuma ja myyjät olivat juuri pakkailemassa tavaroitaan. Mitä ehdin nähdä, niin yksi myyjistä pakkasi laatikkoon uuden näköisiä farkkuja ja toinen puisia muistoesineitä ja mietin, että myynnissä ei ehkä ollutkaan käytettyä tavaraa.














Kylässä on ollut nähtävästi joskus myös pieni perinteisempi huvipuisto.


Kylästä löytyi myös pieni viihtyisä kahvila, jossa ei ollut saatavilla leivoksia, mutta otimme sitten hotdogit. Kerrankin ruoka mistä tiedettiin etukäteen mitä on, eikä tullut vastaan yhtään yllättävää elementtiä.




Kahvilan vessassa ei ollut muuta ihmeteltävää kuin sisäpuolen hieno lukko.


Kommentit