Blogin viimeinen postaus


Kun muuttomme Etelä-Koreaan alkoi lähestyä, pulpahti jostain mieleeni ajatus blogin kirjoittamisesta. En enää muista mistä idea tuli, koska en ollut oikein mitään blogeja edes lukenut - jostain lehdestä jonkun. Varmaan vaan mietin miten saisin päivät kulumaan, kun mieheni on töissä ja etsin myös ideoita miten saisin jotain tuloja. Siis tästä blogista en edes kuvitellut ansaitsevani mitään enkä halunnut satsata siihen rahallisesti, mutta siitä tämä ajatusvirta taisi kuitenkin kuljettaa minut tähän blogiajatukseen. Mieheni kyllä heitti, että "nyt meistä tulee miljonäärejä", mutta ei tullut 🙈😂. Eikä tullut lottoamisenkaan avulla.


Kirjoittaminen on ollut hauskaa ja on ollut mukava huomata itse miten on kehittynyt. Eniten aiheita on löytynyt luonnollisesti matkoistamme Koreassa ja uusista tilanteista, joihin olemme joutuneet. Ideoita on tullut myös monesta kävelyretkilläni kaupungin ympäristössa huomioimastani asiasta tai puolisoni korealaisen kollegan kertomuksista hänen arjestaan. Koska näimme paljon ja lähes kaikki oli niin erilaista kuin mihin olemme tottuneet, en ehtinyt mitenkään kirjoittaa siitä kaikesta. 

Tämän blogin kirjoittamisen ansiosta olen oppinut paljon Korean yhteiskunnasta ja kulttuurista, koska on pitänyt etsiä tietoa ja tarkistaa asioita ennen kuin olen niistä kirjoittanut - olen yrittänyt varmistua siitä, että kirjoittamani asiat ovat oikein. Koreaan muuttaessamme en tiennyt maasta oikein mitään muuta kuin sen teknologisen kehityksen.



Postausidean ja itse postauksen julkaisun välissä minulta on kulunut joskus paljon aikaa, koska tosiaan välillä on pitänyt etsiä ja tarkistaa asioita, vaikka useimpiin postauksiin on riittänyt pelkästään oma fiilis. Seuraavaksi olen alkanut kirjoittaa ja välillä tarkistan tekstin ja korjaan sitä ja luen taas ja teen taas korjauksia lauserakenteisiin ja löytämiini kirjoitusvirheisiin. Joskus laitan kuvat ensin ja tekstin muodostumisen myötä vaihdan tai poistan niitä ja yritän saada ne asettumaan oikein. Välillä aivot menevät jumiin ja jatkan kirjoittamista parin tunnin päästä tai vasta seuraavana päivänä. Joskus olen poistanut koko postauksen, koska sen kirjoittaminen ei vain tuntunut luontevalta ja oli jotenkin väkinäistä, vaikka aihe ensin tuntuikin kirjoittamisen arvoiselta.


Takaisin Suomeen palaamisen myötä tämä Koreasta kertova blogini tulee nyt päätökseen, mutta mistä sen tietää, jos mieleen tulee joskus uuden blogin arvoinen idea. Blogiin tuli postauksia 99 kpl - ikävästi jäi yksi uupumaan 100:sta.

Tämä blogi oli nyt tässä! Kiitos kaikille lukijoille, joista suurin osa on tainnut olla kavereitani tai muita tuttuja, mutta vaikuttaa siltä, että välillä joku muukin on tämän aina joskus löytänyt. Kiitos myös puolisolle kannustuksesta ja monen postauksen oikoluvusta ennen julkaisua.


Kommentit