Ulkolämpötila nousee ja askel hidastuu

Varjossa lämmintä +30 ja rappukäytävässä tuntuu kuin nousisi portaita vähän jäähtyneessä saunassa. Juuri tällainen päivä oli eilen.

Vietyämme auton naapuripesulan rouvien käsittelyyn kävelimme aamukahville lähirantaan. Tuli hirveä hiki sinne mennessä, siellä ollessa ja sieltä lähtiessä. Ei todellakaan jaksanut muuta kuin laahustaa. Kotona syötiin lounas ja sen jälkeen autoajelulle rannan mutkikkaita pikkuteitä pitkin - onneksi on ilmastointi.

Reilu 10 kilometrin päässä olevalle Mangsang beachille oli avattu uusi kahvila-ravintola ja siellä söimme jäätelöt. Sisätiloissa oli hiljaista, koska suurin osa istui terassilla tai muuten vaan ulkona. Me nautimme avatuista terassinovista puhaltavasta tuulenvireestä.





Ihmisiä oli liikkeellä paljon. Rantateiden reunat ja levikkeet olivat täynnä autoja ja telttoja ja ihmiset istuivat piknikillä - siis autoteiden varsilla. Myös suojaisat puistot pursusivat retkeilijöitä ja leirintäalueet näyttivät täysiltä. Rannoilla oli onkijoita, surffaajia ja muutama uimarikin, mutta kävelijöitä ei pahemmin liikkunut ja syy tähän oli todennäköisesti sama kuin meilläkin.







Aallonmurtajalla onkijat odottelivat kauempana näkyvän kalaparven saapumista ja sitten alkoivatkin ongensiimat viuhumaan. Poliisiveneestä huudeltiin megafonilla jotain ja vieressämme seisova mies selitti elekielellä, että kalastajien pitäisi poistua aallonmurtajan kiviltä - näytti aika jännittävältä se kalastuspaikka. Kuulutuksella ei ollut kuitenkaan mitään vaikutusta.


Kalansaalis pysyy tuoreena.

Pysähdyimme myös ihailemaan riisipeltoja. 


Löysimme sattumalta hyvän paikan missä sai kuvattua kukkulalla olevaa hotellilaivaa (vai laivahotellia?). Kerran aikaisemmin yritimme hotellin luokse mäen päälle ajatuksena ottaa muutama lähikuva, mutta siellä oli portti ja vartija. Pääsymaksulla olisi päässyt piha-alueelle kuvaamaan, mutta emme olleet siitä kuitenkaan niin kiinnostuneita.

Tukalassa helteessä kännykkää selatessa näytti kuva perjantai-illan päivällisen jäävedestä erityisen houkuttelevalta. Jääkarhu oli kiva.


Kommentit