Viimeinen lento Koreaan

Jäähyväiset salmiakkijäätelölle.

Alkuviikosta saattelin opiskelijavaihtoon lähteneen poikani Ranskan lennolle ja huomenna lennän itse hyvillä mielin viimeistä kertaa Koreaan. Seuraava lento on joskus loppusyksystä tai alkutalvesta, kun seikkailumme Koreassa päättyy ja palaamme pysyvästi takaisin Suomeen.

Matkustuskäytännöt Korean suuntaan mennessä on helpottuneet aikaisemmasta; koronatesti vaaditaan edelleen, mutta voi valita joko 48 tuntia ennen ensimmäistä lentoa otetun PCR-testin tai 24 tuntia ennen lentoa otetun antigeenitestin. Minun ensimmäinen lentoni on kotimaanlento, joten testi oli otettava 48 tuntia ennen sitä. Testin lisäksi tarvitaan myös Q-koodi (Quarantine Covid-19 defence), jonka saa täyttämällä sähköisen hakemuksen ja liittämällä siihen todistuksen negatiivisesta koronatestistä.

Testiä varten minun piti matkustaa 70 kilometrin päässä olevaan suurempaan kaupunkiin, koska testaus pyritään hoitamaan puolisoni työterveyden kautta ja täällä pikkukaupungissa testejä tehdään tällä hetkellä ainoastaan maanantaisin - minun piti päästä testiin eilen torstaina.

Netistä "kaapattu" kuva Q-koodista, koska en halunnut laittaa tähän aitoa. 

Koreaan pääsyä varten turisteilta vaaditaan tällä hetkellä sähköinen maahantulolupa, K-ETA, mutta koska minulla ja miehelläni on pitkäaikaiset viisumit, ei meidän tarvitse sitä hakea. Maahan saavuttua on käytävä vielä koronatestissä, mutta koronakaranteenit on Etelä-Koreassa unohdettu jo kokonaan!

Viimeiset iltakahvit konkreettisesti terassilla istuen, koska kalusteet oli jo varastossa.

Tämä viimeinen viikko on kulunut hoitaessani asioita, joita ei oikein voinut aikaisemmin hoitaa - kuten auton pesu, jotta saan sen puhtaana talliin, viimeisten pyykkien peseminen, nurmikon leikkaaminen, pihakalusteet varastoon. Näitä tehdessä tulee samalla jätettyä "henkisiä" jäähyväisiä Suomelle: viimeistä kertaa saunassa, viimeinen aamupala ruisleivällä... Tänään olen tosin joutunut mussuttamaan kotimaista ruokaa vielä vatsa pinkeänä, koska on pitänyt yrittää saada jääkaappia tyhjäksi.

Ennen lopullista kotioven sulkemista tarkistan ainakin sata kertaa, että passi, kännykkä ja rahapussi ovat käsilaukussa - ihan kuin ne olisivat voineet kadota sieltä jossain vaiheessa sen jälkeen, kun ne sinne laukkuun laitoin. Aivan viimeiseksi käännän lämminvesivaraajan sulakkeet pois päältä, suljen veden sulkuventtiilin ja pian ulko-oven lukko jo napsahtaa takana.

Viimeistään lentokoneessa mieli asettuu jo Korea moodiin ja Suomen saunat, järvet, ruuat ja hyttyset unohtuvat hetkeksi. Aikaerosta toipuminen vie taas oman aikansa, mutta ensimmäistä kertaa palaan Koreaan ilman pakollista karanteenia!

Pyörä piti sulloa ahtaaseen liiteriin ja ruohonleikkuri ottaa vielä hetkeksi esiin.

Puhtia viimeisiin päiviin poikkeuksellisesti "roskaruuasta" ja jälkikasvun jääkaappiin unohtamasta kivan värisestä ja makuisesta energiajuomasta. 

Kesän viimeinen uinti.

Kommentit