Keskisen kyläkauppa - edellinen käynti 20 vuotta sitten ja nyt jo taas

Tämä taisi olla pääsisäänkäyntinä yli 20 vuotta sitten.

Mikäpä on ollut lomaillessa Suomen vaihtelevassa kesäsäässä. Säätietojen mukaan Koreassa on satanut reippaasti viimeiset kolme viikkoa ja lämpötila on ollut +30, joten matkustelu ja varmaan ulkoilukin olisi ollut aika minimaalista siellä.

Viime keskiviikkona ei Suomessa näkynyt merkkiäkään sateista ja lähdimme aamulla ex-tempore ajelulle kohti Tuuria. 

Keskisen kyläkauppa on varmaan monen vuosittainen matkakohde, mutta me kävimme siellä edellisen kerran yli 20 vuotta sitten. Toissa kesänä tutkin hotelli Onnen Tähden "prinsessahuoneita", joista olin nähnyt kuvia tuttujen somepäivityksissä, mutta seuraavat viikot olivat silloin täyteen buukattuja ja se sitten jäi. Koska tämä matka oli todella pikaisesti päätetty, ei ehditty edes miettiä koko hotellia.

Kaupassa kävellessämme kyllä vitsailin puolisolleni, että voisimme ottaa huoneen ja hän voisi mennä sinne lepäämään, kun minä pyörin vaate- ja kodinsisustusosastoilla ja vastaavasti minä voisin levätä sillä aikaa, kun hän tutkii kalastustarvikkeita ja elektroniikkaa. Muutama tunti oli liian lyhyt aika koko kaupan kiertämiseen ja jouduimme tekemään liian paljon kompromisseja ja lopputuloksena emme saaneet ostettua oikein mitään.

Pääsimme kuitenkin ihmettelemään kyläkauppaa ja kaikki oli tietenkin paljon suurempaa ja mahtipontisempaa 20 vuoden takaiseen verrattuna.







Miljoonativolissa pyörähdimme ainoastaan hetken haistelemassa tunnelmaa ja olimme tyytyväisiä, ettei tarvinnut asettua jonojen jatkeeksi laitteisiin päästäkseen - väkeä siellä oli paljon ja jonot pitkiä.



Muutama tunti helteisessä Tuurissa oli riittävästi ja eikä siellä Kyläkaupan lisäksi paljon muuta nähtävää meille oikein ollutkaan. Tai no olihan kaupan ympäristössä paljonkin erilaisia myymälöitä, mutta energiamme ei riittänyt enää niiden tutkimiseen. 

Puolisoni ehdotti vielä kahvilla käyntiä Ähtärissä ja Googlen avulla löysinkin paikan nimeltä Vanha Pappila Hetki. Sen viihtyisässä ympäristössä nautimme kahvien lisäksi myös herkulliset vohvelit ennen lopullista kotimatkaa.






Kommentit