Terarosa Coffee Factory



Puolison korealainen kollega oli tuonut hänen työpöydälleen teepussin kokoisen kahvipussin, mutta oli siinä työn lomassa unohtanut kertoa kahvista tarkemmin. Kotona tutkin asiaa ja tutkimuksen tuloksen innoittamina päädyimme viikonloppuna 30 kilometrin päähän Terarosa Coffee Factorylle päiväkahville.

Puolison saamassa pienessä suodatinpussissa on kahvijauhot. Pahviosasta saa pidikkeen, jonka avulla pussi pysyy kahvikupin päällä ja sitten kaadetaan kuuma vesi tarkkojen ohjeiden mukaisesti suodattimen läpi kahvikuppiin. 

Terarosa on korealainen erikoiskahvimerkki, jonka paahtimo sijaitsee Gangneungissa. Oli yllättävää lukea, että tuolla Gangneungin alueella heillä on myös oma kahvifarmi, joka tuottaa ihan oikeaa korealaista kahvia. Paahtimo käyttää kuitenkin pääosin eteläamerikkalaisia kahvipapuja, joita ostavat suoraan viljelijöiltä ilman välikäsiä. Myös paikan myymälässä myydään samalla tavalla ns. reilun kaupan tuotteita - oli ainakin kosmetiikkalaukkuja Guatemalasta sekä rannekoruja ja kangaskasseja eri maista.

Alun perin tehdas toimi ainoastaan paahtimona ja toimitti tuotteet kahviloille ja hotelleille. Koska moni vierailija halusi maistella erilaisia kahveja myös paikan päällä, avattiin paahtimon tiloihin sitten ihan oma kahvila. Nykyään eri puolilla Koreaa on yhteensä 19 Terarosa-kahvilaa.


 
Kahvila on rakennettu kahvitehtaan entiseen varastotilaan ja vieressä on myös ruokaravintola. Paikalla oli meidän lisäksemme muitakin asiakkaita ja siinä vaiheessa, kun otin vuoronumeromme tilauksen tekemistä varten, oli edellämme vielä 20 vuoronumeroa ja itse asiakkaita paljon enemmän. Tässä vaiheessa puolisoni halusi luovuttaa 😅.

Parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen pääsimme tilaamaan kahvin ja valintamme oli paikallinen Gangneung blend. Maksoimme ja saimme mukaamme hälytyslätkän, joka ilmoittaa milloin kahvimme on noudettavissa kahvitiskiltä. Meille kerrottiin, että odotusaika on noin 25 minuuttia. Tältä kassalta menimme seuraavalle ostamaan leivonnaisia ja valitsimme sitruunajuustokakut, jotka saimme saman tien mukaamme. Täällä on myös leipomo ja myynnissä näytti olevan myös leipiä, joita monet ostivat valmiiksi siivutettuina. 

Kahvitilauksen odottajia.

Kahvia, teetä ja virvokkeita.


Juustokakut odottelevat kahvia.

Sitruunajuustokakut.
Heräteostos.



Luvatun 25 minuutin päästä saimme eteemme Gangneung Blend kahvin.


      



Kahvi ja kakku olivat hyviä - ihan odottamisen arvoisia. Itse kahvila oli kivan viihtyisä ja oli mukava seurailla ihmisvilinää ympärillä. Olisi ollut mahdollisuus tutustua myös kahvimuseoon, mutta unohdimme koko museon siinä kahvia odotellessa - muistui mieleen vasta jossain vaiheessa kotimatkaa.



Kommentit