Euroviisut ja 6 h aikaero 😮




KÀnnykkÀ herÀtti klo 04 sekÀ perjantaiaamuna ettÀ sunnuntaina. Koska Euroviisujen semifinaalilÀhetys alkoi klo 22 Suomen aikaan torstaina ja itse finaali samaan aikaan lauantaina, niin Koreassa ollaan silloin jo seuraavan pÀivÀn aamuyössÀ ja kello on tosiaan 04.

En ole sinÀnsÀ varsinainen viisufani, mutta olen katsonut aina semifinaalin ja siinÀ tapauksessa, ettÀ Suomi pÀÀsee jatkoon, katson myös finaalilÀhetyksen. Niin paljon kisat kuitenkin kiinnostavat, ettÀ olen jaksanut kömpiÀ sÀngystÀ ylös ennen kukonlaulua tÀÀllÀ Koreassakin. Viisut olen katsonut Yle Areenan kautta netistÀ niin tÀnÀ kuin viime vuonnakin.

Kahvia kului myös semifinaalin aikana.

Semifinaalin katsomisen kanssa oli ongelmia, koska itse lĂ€hetys ei toiminut tietokoneella, vaikka chattiosuus nĂ€kyi hyvin. Toisella selaimella kokeileminenkaan ei auttanut. Ratkaisin ongelman katsomalla suoran lĂ€hetyksen YouTubesta ja kuuntelin kĂ€nnykĂ€llĂ€ Yle Areenaa, koska suomalainen selostus kuuluu jotenkin tĂ€hĂ€n tunnelmaan. FinaalilĂ€hetyksen kanssa oli sama tilanne, mutta sain jostain pÀÀhĂ€ni kokeilla VPN-yhteyden sulkemista ja yllĂ€ttĂ€en se olikin ratkaisu ongelmaan. Kuten tapaan sanoa "minullakin on hetkeni"😇.

En osaa sen kummemmin analysoida kappaleita, mutta osa finaaliesityksistÀ oli sen verran tylsiÀ, ettÀ alkoi oikeasti vÀsyttÀmÀÀn kisajuomista (kahvi ja Coca Cola) huolimatta.

Suosikkejani olivat Romania, Ukraina, Serbia, Italia (suosikkini lĂ€hes aina), Ruotsi ja jotenkin yllĂ€ttĂ€en myös Norja. Ja tietenkin Suomi!! Eri maiden tuomaristojen maku poikkesi pÀÀosin omastani, mutta yleisöÀÀnten kanssa osui vĂ€hĂ€n paremmin yksiin. MielestĂ€ni Ukraina voitti ihan oikeutetusti. Vaikea sanoa, olisiko voittanut ilman tĂ€mĂ€nhetkistĂ€ maailmantilannetta, mutta luulen, ettĂ€ olisi menestynyt hyvin joka tapauksessa. 

Aurinko nousi naapuritalojen takaa klo 05 jÀlkeen.


Kisajuomina Coca Colan lisÀksi musta pikakahvi, maito-sokeri pikakahvi ja tavallinen suodatinkahvi.

Energiansaannin turvasi mm. marketin ulkopuolen paistopisteeltĂ€ ostettu makea leipĂ€, jonka tĂ€ytteenĂ€ on makkaraa ja hilloa. On tĂ€stĂ€ yhdistelmĂ€stĂ€ huolimatta hyvĂ€Ă€đŸ˜„.




Klo 8:20 minÀ pÀÀsin nukkumaan ja puoliso lÀhti lenkille. 1,5 h unien jÀlkeen jaksoin nousta uuteen pÀivÀÀn, mutta tuskin olen vielÀ tÀnÀÀn ihan virkeimmillÀni. Onneksi Euroviisut ei ole tÀmÀn tiheÀmmin.


Ennen klo 7 oli jo valoisaa, mutta hiljaista.

Kommentit