Ulkoilua kukkuloilla


Puolisoni ollessa päivisin töissä tulee käveltyä enimmäkseen läheisen rannan ulkoilureittejä, mutta aika tarkkaan saman kävelymatkan (n. 700 m) päässä on viereiset kukkulat ja sinne suunnistin eilen. Täällä  tulee yleensä vastaan ainoastaan ihan muutamia ulkoilijoita, joten saa kulkea aika rauhassa ja myös ilman maskia. Yleisestihän ihmiset käyttävät maskia myös ulkona ja jos liikkuukin ilman sitä, niin aina toisen ihmisen tullessa vastaan lähes jokainen laittaa maskin suun eteen ainakin kohtaamishetken ajaksi.
 

Tämän kivipaasin on yhden kukkulan huipulle rakentanut parikymmentä vuotta sitten kaupungissa 3 vuotta asunut 70-vuotias Kim Seon-ho. Hän kantoi itse kivet tänne ja ajatuksena oli saada kaupungin ihmiset kiipeämään huipulle ainakin kerran ja sen myötä saamaan terveellisemmän elämän. Vieressä on myös erilaisia kuntoilulaitteita.

Koska etenkin täällä Korean itäosissa on paljon vuoristoa ja kaupungit ovat tasangoilla ja laaksoissa, niin hautausmaille on tilaa pääosin kukkuloilla ja niillä sijaitsevat myös meidän kaupunkimme hautausmaat. Tämä kukkula-alue on laaja ja siellä täällä ympäri kukkuloita on varmaan satoja perinteisiä korealaisia kumpuhautoja. Tällä hetkellä nämä hautausmaat näyttävät erityisen apeilta, koska nurmikot eivät ole vielä vihertyneet.








Ulkoilureitin varrella on useammassa kohtaa erilaisia liikuntalaitteita, levähdyspaikkoja ja myös piknik-alustoja. Tämä ei ehkä olisi ihan ensimmäinen valintani piknikin viettoon.


Yllätyksiä riittää ja tässä keskellä metsää on kaiutin, josta kuuluu välillä jotain kuulutuksia/tiedotuksia ja taululla liikkuu sähköinen teksti. Minulla ei ole mitään käsitystä niiden sisällöstä.

Lyhin reitti meiltä kukkulan juurelle kulkee koulun ohi. Koulun vieressä on liikennevalot ja suojatien edessä selkeät merkinnät.


Kommentit