Maengbang beach ja Deokbongsan Mountain

 


Viikonlopun suunnitelmat muuttuivat lennosta ja alkuperäinen ajatus sisämaan kohteesta vaihtui lähimatkailuun, koska Instagramista löytyvien kuvien perusteella suunnitellussa kohteessa ei näyttänyt vielä kovin keväiseltä. Hyödynnän paljon Instagramia erilaisten käyntikohteiden etsimisessä ja matkojen ajankohtien suunnittelussa ja myös YouTube-videoista selviää aika hyvin onko joku kohde kiinnostava tai sopiva kohde juuri meille.

Koska eilen oli luvassa hellepäivä ja lämmintä +25, suuntasimme jo heti aamusta reilu 20 kilometrin päässä sijaitsevan Maengbangin uimarannan maisemiin ja päällimmäisenä mielessä oli kivuta rannalla sijaitsevan "saaren" huipulle. 


Tämä Deokbongsan vuoreksi nimetty kukkula on alun perin ollut saari, mutta ajan myötä se on yhdistynyt mantereeseen. Me ylitimme huipun ja kiersimme alaosan polkuja pitkin myös saaren ympäri.










Koreassa kaikki "turistihoukuttimet" on tehty hienoiksi rahaa säästelemättä; on siistiä ja muutenkin on nähty vaivaa helppokulkuisuuden ja yleisen viihtyvyyden eteen. Puolisoni pyysi mainitsemaan myös monessa kohteessa olevat tähystyskiikarit, jotka ovat yleensä laadukkaat ja käyttö on ilmaista toisin kuin monessa muussa maassa olevat kolikoilla toimivat kiikarit.



Viime syksynä tämä Maengbang beach tuli laajempaan tietoisuuteen, kun supersuosittu korealainen poikabändi BTS kuvasi uusimman albuminsa kuvat juuri täällä ja myös suosittelivat kohdetta. Tämän jälkeen paikalla kävi päivittäin parhaimmillaan 8000 vierailijaa ja albumin kuvauspaikalla oli jonoja. Kuvausrekvisiitta on jätetty paikoilleen. Tähän aikaan keväästä ei ollut vielä paljoakaan turisteja, mutta muutamia kuvaajia oli nytkin - muun muassa me yhtenä heistä 😅.






Rannan vieressä on myös leirintäalue, mutta hiljaista oli sielläkin siihen nähden, että korealaisten yleisin viikonloppuharrastus on matkailu, patikointi ja leirintäalueet. 





"Make a wish"



Kommentit