Lämpötilat vaihtelee - eilen +29 C, tänään pelkkä +9


Säätilat muuttuvat tänäkin keväänä nopeasti ja useamman päivän kestäneestä lähes +30 asteen helteestä oli nyt aamulla jäljellä enää muisto; satoi vettä ja mittari näytti +9. Olin jo ehtinyt tottua lämpimiin ilmoihin ja ei olisi millään huvittanut lähteä ulos kylmään vesisateeseen, mutta kukapa sitä jaksaa olla koko päivää sisällä. Ei muuta kuin takki päälle ja kohti rantaa - ei näkynyt muita kulkijoita.

Rannalla eilen +29 C.
Rannalla tänään + 9 C.




Sää on ollut viime päivinä tuulinen ja kuiva ja sen myötä ilmanlaatukin ainoastaan "kohtalainen" tai jopa "epäterveellinen". Tämän huomaan itse siitä, että kurkku on tuntunut karhealta ja silmät ja nenän limakalvot kuivilta. Kännykkään on tullut päivittäin varoituksia kohonneesta metsäpalovaarasta sekä muistutettu retkeilijöitä huolellisuudesta tulen käsittelyssä. 

Metsäpalojen vaara on todellinen ja maaliskuun alussa - pari viikkoa ennen takaisin Koreaan paluutani - täällä lähellä olikin suuri tulipalo. Paloalue oli laaja ja pelkästään täällä Donghaen kaupunkiin kuuluvalla alueella tuhoutui 2 700 ha metsää, mikä tarkoittaa 20 % kaupungin metsistä. Myös useampi asuintalo ja varastorakennus paloi maan tasalle, mutta onneksi ihmishenget säästyivät. Metsäpalo ehti laajeta senkin takia, että parituhatta palomiestä keskittyi ensin 40 kilometrin päässä olevien kaasusäiliöiden suojaamiseen. Alla puolisoni talomme kattotasanteelta ottama kuva tulipalon savuista .


Sateesta on hyötyä paitsi metsäpalojen estämisessä, niin se sai myös luonnon vihertämään ja muutamiin pensaisiin ilmestyi kukkia ihan vaan yhden päivän aikana. Vielä eilen puissa näkyi ainoastaan vähän lehtisilmuja.




Harmaaseen päivään toi sattumalta väriä myös valitsemani ruoka-aineet 😊


Tänään palasin pitkästä aikaa hetkeksi myös korean kielen saloihin. Korean opiskelu on nyt vähän jäänyt, koska se on minulle niin hullun vaikeaa ja toisaalta osaan sanoa jo suunnilleen kaiken tarvitsemani: päivää, kiitos, näkemiin, yksi muovipussi, kaksi kahvia, yksi jäätelö, kyllä, ei, täällä, tuolla, kissa, koira, olemme Suomesta...😅. Osaisin myös kysyä "Mikä sinun nimesi on?" ja vastata "Nimeni on...", mutta niihin lauseisiin ei ole oikein mahdollisuutta muualla kuin ehkä kaupan kassalla tai kahvilassa ja eivät ne sovi yhtään niihinkään tilanteisiin.

Muutenhan tämä sadepäivä kuluikin pikkupuuhastelun ja rentoutumisen merkeissä, mutta pitää jättää jotain tekemistä huomisellekin - luvassa on edelleen kylmää säätä, mutta sateen suhteen tilanne on vielä epävarma.





Tämän sateisen päivän päätteeksi painan vielä blogin "julkaise"-painiketta ja samalla ihmettelen taas maiden aikaeroa ja sitä, että Suomessa on vasta iltapäivä ja minä valmistaudun jo yöunille.
















Kommentit