Kirsikkapuiden kukkia ja paistettuja toukkia



Nyt se vihdoin alkoi; nimittäin reilu viikon myöhässä ollut kirsikkapuiden kukinta! Pari viikkoa sitten The Korea Times uutisoi, että koko Etelä-Korean tämän kevään ensimmäiset kirsikkapuun kukat avautuivat Jejun saarella, maan eteläosassa. Kukkiminen julistetaan virallisesti alkaneeksi, kun johonkin seurannassa olevaan puuhun puhkeaa vähintään kolme kukkaa - luki lehdessä. Ja nyt viime viikon alussa kukkiminen eteni tänne Korean pohjoisempiinkin osiin.

Lauantaina ajoimme ihailemaan oletettua kukkaloistoa viimevuotiseen tapaan noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan Gyeongpo-järven rannalle. Koska tiesimme jo etukäteen, että viikonloppu ja säätiedotuksessa luvattu +25 asteen lämpötila houkuttelee joukoittain ihmisiä liikkeelle, lähdimme ajelemaan kohti päämäärää jo klo 7 varmistaaksemme, että mahdumme ainakin parkkipaikalle. 

Parkkipaikka oli jo heti aamusta 99 % täynnä, mutta onneksi löytyi vielä yksi paikka.

Kirsikkapuiden kukinta on ollut tänä vuonna viikon myöhässä viileiden säiden takia ja täälläkään eivät kukat olleet vielä täysin auenneet, vaikka olimme paikalla pari viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna. Olin kyllä seuraillut sosiaalisesta mediasta löytyvien päivitysten avulla kukkimisen edistymistä myös täällä Gangneugin alueella ja kukinnan alkamisen tietää myös siitä, että tv:n paikallisuutisten taustakuvaksi ilmestyy kuvia kukkivista kirsikkapuista.








Vähän oli taas myös pukeutumisongelmia, koska järven toisella puolella oli tosi tuulista ja vähän viileähkön tuntuista, mutta tuulettomalla puolella lämmintä oli jo +27. Oli tarvetta ulkotakille ja toisaalta myös hellevaatteille, mutta ihan kaikkeen ei pysty aina varautumaan.

 +27 asteen lämpötila vaatii jo juomataukoa.

Olimme hyvin tyytyväisiä, että olimme ajoissa liikkeellä; kun lähdimme ajelemaan poispäin klo 10 jälkeen, oli ihmisiä puistossa jo ihan ruuhkaksi asti ja ajotiellä paikalle saapuvien kaistalla pitkät jonot.


Meille ei kuitenkaan riittänyt ainoastaan yksi käynti tässä paikassa. Eilen sunnuntaina päivälämpötila kohosi jo +30 asteeseen ja aamupäivän rantakahvien jälkeen oleskelimme kuumuuden takia lähinnä sisällä ilmastoinnin läheisyydessä. Lähdimme kuitenkin myöhemmin vielä ilta-ajelulle katsomaan mitä kirsikkapuiden kukille nyt kuuluu. Aika yllättävää oli, että kun edellisenä päivänä kaikki kukat eivät olleet vielä auenneet, niin nyt puihin oli alkanut ilmestyä lehtiä ja kirsikankukat alkoivat jo varista. 




Nyt sunnuntai-iltana paikalla oli paljon ihmisiä ja myös erilaisia myyntikojuja. Pysähdyimme yhden kojun kohdalle ostamaan jäätelöä ja siinä valmistettiin myös jotain vähän epäilyttävän näköistä lämmintä syötävää. Hyvin sekin näytti käyvän kaupaksi ja puolisoni kysyikin asiakkaana olevalta nuorelta mieheltä mitä se mahtoi olla. Hän kertoi niiden olevan toukkia ja tarjosi ystävällisesti maistiaista omasta annoksestaan. Minä maistoin rohkeasti ja mieheni päätti ostaa myös meille niitä kokeiltavaksi. Eihän ne kovin hyvältä maistuneet, mutta eivät olleet mitään pahojakaan - olivat rapeita ja lähinnä maku oli outo. Yllättävää oli, että toukkien syöminen ei tuntunut yhtään ällöttävältä.




Olin nähnyt aikaisemmin Insatgramissa alueelta iltakuvia, joissa näkyy että kirsikkapuihin syttyy pimeällä valot ja niiden syttymistä vielä odotimme ennen kuin lähdimme ajamaan takaisin kotiin.



Myös kukkulalla olevaan paviljonkiin syttyi valot.




Kommentit