Koreaa kohti ✈️ đŸ‡°đŸ‡· - vihdoinkin!



Nyt olen vihdoin ja viimein saanut hoidettua asiat Suomessa ja istun parhaillaan lentokentĂ€llĂ€ odottamassa lentoani Souliin ja samalla viimeistelen tĂ€tĂ€ tekstiĂ€. Onhan ollut reissu! Kolmeksi viikoksi tarkoitettu matka kesti lopulta kolme kuukautta; ensimmĂ€isen suunnitellun paluun sotki omikronin tulo, toisella yrityksellĂ€ koronatestitulos ei tullut ajoissa ja viimeisimpĂ€nĂ€ Finnair perui lentonsa Souliin jĂ€rkyttĂ€vĂ€n Ukrainan sodan ja siitĂ€ johtuvan VenĂ€jĂ€n ylilentokiellon takia. Viikon pÀÀstĂ€ peruuntumisesta jĂ€rjestyi tĂ€mĂ€ lento. LennĂ€n Koreaan Qatarin kautta Qatar Airwaysin lennoilla, koska Finnair ei ollut ehtinyt reitittÀÀ uudelleen Korean lentojaan vielĂ€ siinĂ€ vaiheessa, kun tĂ€mĂ€ lento varattiin. Viimeiseen asti jĂ€nnitin myös koronatestin tulosta.


EtelĂ€-Korean koronasÀÀdökset ovat muuttuneet viime kerrasta siten, ettĂ€ koronatestitulos pitÀÀ olla otettuna korkeintaan 48 tuntia ennen matkustamista aikaisemman 72 tunnin sijaan. Varmistaakseni, ettĂ€ saan hoitajan allekirjoittaman todistuksen tĂ€llĂ€ kertaa varmasti ajoissa, kĂ€vin PCR-testissĂ€ HelsingissĂ€. Helsinkiin matkustin pari pĂ€ivÀÀ ennen lentoa ja sain vietettyĂ€ vielĂ€ hetken laatuaikaa tyttĂ€reni kanssa. Testin olin varannut etukĂ€teen netin kautta, testissĂ€ kĂ€vin eilen ja Korean vaatiman erikseen allekirjoitetun todistuksen hain tĂ€nĂ€ aamuna. 


Ennen Koreaan palaamista oli kaikkea pientÀ muistettavaa ihan vaan kÀytÀnnön tasolla. Viimeiset pÀivÀt mietin tarkkaan ruokaostoksiani, jotta ei tulisi ostettua mitÀÀn liikaa ja jÀÀkaappi jÀisi lÀhtiessÀni tyhjÀksi. Onnistuinkin tÀssÀ hyvin, vaikka jouduin tÀyttÀmÀÀn ja tyhjentÀmÀÀn jÀÀkaappia kahdesti lentojen muuttumisen takia. Pakastimen suhteen olin myös toimelias ja sain senkin pikkuhiljaa tyhjennettyÀ tekemÀllÀ siellÀ olleista toissavuoden marjoista kiisseleitÀ ja smoothieta ja syömÀllÀ sinne "unohtuneita" leipiÀ ja pakasteruokia. Pakastimen tyhjÀksi saaminen ei ollut tÀrkeÀÀ, mutta onpa nyt tehty sekin ensimmÀistÀ kertaa moneen vuoteen.

Piti tĂ€ydentÀÀ uudestaan myös "koti-ikĂ€vĂ€" -varastoa, koska ehdin jo tuhota yhden karkkisatsin lentojen peruuntumisten vĂ€lissĂ€ 🙈😂.

Roskiksen tyhjennyksen olin keskeyttĂ€nyt syksyisen Koreaan paluun jĂ€lkeen heinĂ€kuuhun asti, koska tarkoituksena oli alun perin tulla Suomeen vasta kesĂ€lomalla. Muuttuneiden  matkustussuunnitelmien takia olen ehtinyt tilata "viimeisiĂ€" vĂ€lityhjennyksiĂ€ jo pari kertaa. Auton kĂ€vin pesettĂ€mĂ€ssĂ€ loskakelien ja teiden suolausten jĂ€ljiltĂ€ myös kahdesti ja kampaajalle ehdin sanoa ainakin kolme kertaa heipat ja "nĂ€hdÀÀn heinĂ€kuussa". ViimeisimpiĂ€ muistettavia asioita ennen kotioven sulkemista olivat talon lĂ€mmön sÀÀtĂ€minen pienemmĂ€lle ja veden sulkeminen. Poissaollessamme meillĂ€ on ollut apuna mieheni sisko puolisoineen sekĂ€ naapurimme ja ilman heidĂ€n korvaamatonta apuaan talon ja pihan hoidossa koko Koreaan muutto olisi jÀÀnyt toteutumatta. 


LÀmminvesivaraajan sulakkeiden etsintÀÀ.

Mutta hei... nyt valmistaudun lennolle ja palaan asiaan jos/kun olen selvinnyt kunnialla Qatarista lennolleni Souliin ja toipunut taas kerran aikaerosta.


Matkalaukku tuli pakattua useamman kerran. TÀssÀ se odottelee puolivalmiina, josko vihdoin pÀÀsisi matkaan.


 Lunta ei tule ihan heti ikĂ€vĂ€. 😁


  Ehti tulla jo sen verran kevĂ€t, ettĂ€ kaikki talven aikana katolle kertynyt lumi tuli kerralla alas.

Kommentit