VielĂ€kin kotimaassa #korona đŸ˜€



Edellinen postaukseni pÀÀttyi pessimistisiin epĂ€ilyihin siitĂ€ pÀÀsenkö vielĂ€kÀÀn suunnittelusti takaisin Koreaan ja vastaus löytyy otsikosta 🙄. Koreaan vaaditaan edelleen 72 h ennen lentoa otettu negatiivinen koronatestitulos ja sen lisĂ€ksi lÀÀkĂ€rin allekirjoittama erillinen todistus, mutta testitulokseni ei ehtinyt tulla ajoissa ja lentoni piti perua. Oletettavasti laboratoriot ovat ruuhkautuneet nĂ€iden hurjasti kohonneiden tartuntamÀÀrien takia ja nyt ei auta muuta kuin tyytyĂ€ kohtaloonsa.

AlkuperÀinen suunnitelma oli, ettÀ palaan vÀlillÀ Koreaan ja lennÀn uudestaan Suomeen siinÀ vaiheessa, kun isÀÀni liittyvÀt tarvittavat asiakirjat ovat saapuneet. Korona-aika on pidentÀnyt myös nÀiden virallisten papereiden kÀsittelyaikoja useammilla viikoilla. TÀssÀ koronavirustilanteessa ei voi olla varma ehtisikö seuraavakaan koronatestitulokseni ajoissa ja sen lisÀksi Korea on muuttanut karanteenimÀÀrÀyksiÀÀn siten, ettÀ jokaisen maahan saapuvan on jÀÀtÀvÀ 10 vuorokauden hotellikaranteeniin - oma koti ei enÀÀ kÀy. Ainakin puolisoni suomalainen työkaveri, jolla on asunto Koreassa, vietiin muiden lennolla olevien matkustajien kanssa yllÀttÀen suoraan karanteenihotelliin. Jos lentÀisin kahdesti takaisin Koreaan, olisin hotellikaranteenissa yhteensÀ vÀhintÀÀn 20 pÀivÀÀ. TÀstÀ kaikesta johtuen pÀÀtimme, ettÀ olen Suomessa yhtÀjaksoisesti niin pitkÀÀn kunnes saan kaikki asiat tÀÀllÀ hoidettua.

Kai tÀmÀ tilanne jossain vaiheessa alkaa rauhoittumaan ja pÀÀsen palaamaan mieheni luokse Koreaan. Minulla ei ole sinÀnsÀ mitÀÀn hÀtÀÀ, koska voin olla tÀÀllÀ omassa kodissamme ja kelitkin ovat olleet taas kohdillaan. Onneksi yhteydenpitokin onnistuu nykyÀÀn helposti.



Alla olevat kuvat on mieheni ottanut 1.1.2022. Koreassa on tapana kerÀÀntyĂ€ rannoille ja vuorille katsomaan vuoden ensimmĂ€istĂ€ auringonnousua. Koronan takia kansallispuistot ja isompien kaupunkien rannat olivat tĂ€nĂ€ vuonna suljettuna, mutta hĂ€n löysi pikkuisen sivutien varresta tĂ€mĂ€n rantakaistaleen eikĂ€ ollut siellĂ€kÀÀn ainoa katselija.













Kommentit