Ruska Taebaek-vuoristossa ja Cheoramin hiilikaivoskaupunki




Puolison työkaverin viikon takaisen "lupauksen" mukaisesti viikonloppuna oli ruska. Kaupungissamme näkyi vähemmän ruskan merkkejä, mutta Taebaek-vuoristossa oli todella kauniit punaisen, oranssin ja keltaisen värit - toki vielä vähän vihreääkin. Harmittavasti kapeiden vuoristoteiden varsille ei voinut pysähtyä valokuvaamaan. Sunnuntaina pääasiallinen tarkoitus olikin lähteä ihailemaan luontoa, mutta koska halusimme myös jonkin päämäärän, mieheni ehdotti vuoriston mukaan nimettyä Taebaekin kylää ja minä googlailin sieltä kohteeksemme paikan nimeltä "Cheoram coal mine historic town". Sen tallensimme auton navigaattoriin, mutta ennen tätä kohdetta kävimme katsomassa miltä näyttää paikan lähellä oleva hiilimuseo. Siellä oli pieni ulkonäyttely ja olisi ollut myös ihan museo sisätiloissa, mutta sisälle ei tällä kertaa kiinnostanut kuitenkaan mennä. 







Hiilimuseosta on seitsemän kilometrin matka Cheoramin kylään, jossa on toiminnassa oleva hiilikaivos ja 11 rakennuksesta muodostettu museokadun pätkä. Alueella on erilaisia kaivostoimintaan liittyviä pronssipatsaita ja taloissa näyttelytiloja, joissa pääsee tutustumaan kaivosmiesten työhön ja perheiden elämään 40 - 60 -luvuilla ja muutamissa huoneissa on tilataidetta. Kadunpätkällä ulkoapäin ruokakaupalta näyttävä huoneistotila olikin matkailutoimisto, josta ohi kulkiessamme virkailija pölähti ovelle kuumemittarin kanssa ja halusi tarkistaa lämpömme.


Hiilikaivoskaupungin ruskaa. Ylempänä vuoristossa näytti tältä koko ajomatkan ajan.


Museoidut rakennukset joenuoman puolelta.




Museotalojen kadunpuoleista näkymää.

Oikealla oleva "ruokakauppa" toimii matkailutoimistona.


Yksi rakennusten sisältä löytyvistä tilataideteoksista.


Kulku yhteen näyttelytilaan.


Taustalla toiminnassa oleva hiilikaivosalue.



Nykyinen hiilikaivosalue oikean laidan keskiosassa. 


Kävelimme myös kylän rinteessä olevilla kapeilla kaduilla.




Taidetta kylän puistossa.


Kerrankin eksyimme turistinähtävyydelle, missä ei ollut sillä hetkellä montaakaan muuta turistia. Ehkä ruska ja pilvetön taivas oli houkutellut kaikki patikoimaan kansallispuistoihin.


Paluumatkalla pysähdyimme tien varteen ostamaan persimoneja, mutta edelliset asiakkaat ehtivät ostaa koko laatikollisen. 


Lauantaina oman kaupungin lähilenkkipolun maisemissa näkyi jo ruskan merkkejä.









Kommentit