Puolivälissä karanteenia


 

Karanteenista on kulunut puolet ja loogisesti toiset seitsemän päivää 14 päivästä on vielä jäljellä. Aika on kulunut kuitenkin yllättävän nopeasti. Aikaeroon tottuminen on ollut helpompaa kuin edellisellä kerralla talvella ja luulen, että siihen on vaikuttanut kesän valoisuus. Unirytmissä on ollut minun kohdallani vähän ylä - ja alamäkeä. Heti saapumisen jälkeen nukuin pari yötä kohtuullisen hyvin 10 tuntia - vaikkakin ajoittain havahduin hereille, mutta nukahdin kuitenkin saman tien uudelleen. Olin tietysti tosi väsynyt kaikesta matkustamisesta - talvellahan matkamme päättyi lentokentältä tunnin ajomatkan päässä olevaan väliaikaiseen karanteenihuoneistoon, mutta nyt matkustimme vielä neljä tuntia omaan asuntoomme. Muutamana yönä on ollut nukahtamisvaikeuksia tai olen ollut valveilla pari tuntia keskellä yötä. Välillä olen ottanut melatoniinia ja se onkin auttanut nukahtamisessa, mutta olen yrittänyt välttää sen käyttöä. Toisaalta se, ettei ole päässyt ulkoilemaan, vaikuttaa varmaan myös nukkumiseen. Puolisoni ehti olla Suomessa ainoastaan muutaman päivän ennen paluulentoa, joten hänen unirytminsä ei ehtinytkään täysin kääntyä pois Korean ajasta ja hän on nukkunut yöt hyvin.

On pitänyt taas keksiä kaikenlaista tekemistä, jotta saa ajan kulumaan. Asiaa on auttanut paljon, että saamme olla omassa kodissamme. Minä olen lukenut kirjoja ja lehtiä sähköisesti sekä katsellut netin välityksellä niitä samoja Suomessakin seuraamiani tv-ohjelmia, mitkä nyt vaan täällä sattuvat näkymään suojatun vpn-yhteyden avulla. Liikunnan harrastaminen on tietenkin rajallista, mutta jotain pientä on yritetty tehdä - YouTubesta löytyy kivoja jumppa-, jooga- ja venyttelyvideoita ja on minulla myös käsipaino (1 kpl 😅), jumppakuminauha sekä fasciapallo. Parempia nekin kuin ei välineitä ollenkaan. "Ulkoilua" olen harrastanut lukemalla kirjoja ja joogaamalla avonaisen ikkunan luona sekä seisoskelemalla ns. parvekkeellamme, joka on todellisuudessa tarkoitettu pyykinpesukoneelle ja pyykkien kuivaukseen. Pikkusiivoiluun ja ruuanlaittoon menee myös kivasti aikaa, vaikka ei tehdäkään mitään gourmet aterioita. Kahvia tulee juotua tekemisen puutteeseen perisuomalaisesti ihan liikaa.

Suomeen liittyen; raahasin Suomesta mukanani kasvonhoitotuotteita, koska korealaisissa tuotteissa lukee usein "whitening" sekä särkylääkkeitä, koska epäilen ettei kielitaito riitä apteekissa asiointiin. Korealainen kosmetiikka on ymmärtääkseni laadukasta, joten pitäisi yrittää perehtyä niihin vähän paremmin ja varmaan myös "ei valkaisevia" ihonhoitotuotteita löytyy. Kaupassa tuotteiden tutkiminen on jotenkin vaivalloista, koska tärkeimmät tekstit on vain koreaksi ja google-kääntäjä kääntää välillä hassusti, vaikka kääntäisi englanniksikin. Suomeksi en enää edes yritä kääntää, koska niissä käännöksissä ei ole usein päätä eikä häntää. Apteekkeja on vaikea huomata korealaisen kirjoituksen takia, mutta keväällä löysin sattumalta yhden, jonka ikkunan laidassa luki pienellä "pharmacy". Pitää joku päivä kokeilla, jos siellä vaikka puhuttaisiinkin englantia.

Karanteenimme siis jatkuu vielä seitsemän päivää ja seuraavien päivien kohokohdat ovat keskiviikkona 13.10, jolloin meillä on viimeinen koronatesti ja torstaina 14.10 klo 12 loppuu karanteeni.


"Ulkoilua" voi harrastaa vaikka lukemalla sängyssä kirjaa ikkuna raollaan. Ei viitsi pitää kokonaan auki, koska naapuritalo on ihan vastapäätä.


"Parveke - pyykkihuone" on kapea ja kaide korkea. Muutaman yläikkunan saa liu'utettua auki, mutta suurin osa ikkunoista on kiinteitä. Tästä johtuen niitä on lähes mahdotonta pestä ulkopuolelta tai ainakaan me ei olla keksitty keinoa. 


Tarkasti katsoessa huomaa, että parvekkeeltamme on merinäköala 😆. Välimatka 600 metriä.

P.S. Nämä kaikki kuvat saa aina suuremmaksi kuvaa klikkaamalla.


Vielä vähän asiaa ikkunoista:


Asunnon kaikki ikkunat ovat sivuun liu'utettavia - myös ihan pienet. Kaikissa on sisälasi, ulkolasi ja kiinteä sivusuunnassa liikuteltava hyönteisverkko. Jos avaa toisesta suunnasta, niin sielläkin on sama systeemi eli tässä ikkunassa on yhteensä 5 liikuteltavaa osaa. Ikkunan ollessa niin auki kuin mahdollista, ovat kaikki ruudut ja verkko päällekkäin toisessa laidassa. Pesu on hankalaa, koska aina kun siirrän yhden ruudun, niin ihan sen taakse jää joko toisesta suunnasta avattava takimmainen ruutu tai hyönteisverkko.



Laseja liikutellessa syntyy tämmöinen pattitilanne 🤷‍♀️. Käytännössä tästä pystyisi pesemään puolet isoimman välin sisälaseista, koska muut ruudut ovat niin kiinni toisissaan ja ihan perälle ei ylety.



Olohuoneen iso ikkuna on varsinainen rubikinkuutio, koska siitä kertyy yhteensä 8 liikuteltavaa osaa ja päällekkäin olevat lasit lukitaan toisiinsa erikseen alla olevan kuvan mukaisilla systeemeillä. Ei ole sinänsä ylipääsemättömän vaikeaa, mutta täytyy pitää ajatukset kasassa, että onnistuu siirtelemään laseja niin, että pystyy laittamaan takimmaisina olevien ruutujen lukitukset päälle 😅. Eipä näitä ikkunoita onneksi tarvitse kovin usein saada kokonaan auki.
           


Ikkunan lukitus.



Havainnekuvaa: punaisen nuolen kohdalla olevaan nipukkaan kuuluva lukitusvipu on sen edessä olevan ruudun takimmaisessa päädyssä. Ei näitä pysty oikein selittämään 😵.



Keittiön ikkunan päälle on asennettu astiakaappi samoin kylpyhuoneen ikkunan edessä on peilikaappi, koska muuten kaapit eivät olisi mahtuneet. Onneksi tämän ikkunan takana on ainoastaan parveke eikä kaapit ole peittämässä mitään loistavaa näköalaa.



















Kommentit