Koronakaranteeni on ohi 🤗



Puolet lokakuusta meni koronakaranteenissa ja karanteeni loppui tänään klo 12! 😊 Klo 9 jälkeen tuli ilmoitus negatiivisesta koronatestituloksesta ja sen jälkeen aika kului lähinnä kelloa vilkuillessa. Muutama minuutti klo 12 jälkeen tuli viesti, että ollaan vapauduttu karanteenista ja siitä sitten paineltiin saman tien meren rantaan kahville - ruokakin syötiin normaalia aikaisemmin. "Vapautumisemme" kunniaksi sää suosii; aurinko on paistanut ja lämmintä +25. Viikon muina päivinä on ollut sateista ja myös huomiselle sääennuste lupaa epävakaista keliä.

Eilen aamulla meidät haettiin koronatestiin talomme edestä kyseiseen tarkoitukseen muokatulla pikkuautolla. Kuljettajalla oli suojavarusteet ja etu- ja takapenkkien välissä oli muoviseinämä. Takaovista toisessa ei ollut sisäpuolella ollenkaan kahvaa ja toisen puolen lukituksen pystyi avaamaan ainoastaan kuljettaja. Kun meidän piti poistua autosta samasta takaovesta ja mieheni paiskasi oven automaattisesti kiinni jäljessään, niin minä en enää päässytkään ovesta ennen kuin kuljettaja taas avasi lukituksen. Ovea ei saanut auki edes ulkopuolelta. Turvavyöt oli myös piilotettu niin, ettei niitä voinut käyttää - varmaan hygieniasyistä. Testinottopaikalla oli taas henkilökuntaa auttamassa, kun piti ladata uudelleen sama applikaatio kuin edellisellä kerrallakin ja täyttää siihen henkilötiedot. Nyt sattui paikalla olemaan samat virkailijat kuin viimeksikin ja tietojen täyttäminen sujui jo paljon helpommin. Tietojen täyttämisen jälkeen meidät ohjattiin taas tiskille, jonne ojensin korealaisen henkilökorttini ja sain nimelläni varustetut laput, jotka näytteen ottaja kiinnitti näyteputkiin. Näytteidenottotilanne oli sekin vähän helpompi, koska tällä kertaa istuimme kun hoitaja otti näytteet nielusta ja toisesta sieraimesta - viimeksihän näyte otettiin molempien seistessä.


Sairaalan auto oli hyvin suojattu sekä koronan että "pakenevien" asiakkaiden varalta🙄.



Jonossa piti siirtyä saman tien aina seuraavan sinisen jakkaran luokse sitä mukaa, kun jono eteni.


😣


Karanteenin viimeiset päivät tuntuivat aika pitkäveteisiltä. Kyllähän me kulutimme aikaa samoin kuin karanteenin alussakin, mutta jotenkin oli vaan tylsää - etenkin sadepäivinä, kun ulkona oli synkkää ja harmaata. Sateella vielä tuuli niin, että parvekkeen ikkunaa avatessa piti perääntyä saman tien takaisin, koska sade iski suoraan vasten kasvoja. Kun paistoi aurinko ja oli lämmintä + 27 kaipasi vielä enemmän ulos, mutta parempi oli kuitenkin pysyä sisätiloissa, sillä karanteenin rikkomisesta seuraisi 10 miljoonan wonin eli reilu 7000 euron sakot per henkilö. Joka tapauksessa sisätiloista oli kuitenkin mukavampi katsella aurinkoista säätä kuin sadetta. Karanteenissa viettämämme molemmat maanantait sattuivat olemaan korealaisia juhlapäiviä, jolloin toisena niistä juhlittiin Korean valtion perustamista ja toisena Hangulia eli korealaisia aakkosia. Olemme suunnitelleet, että kun näitä ylimääräisiä pitkiä viikonloppuja tulee, niin matkustaisimme jonnekin kauemmas vähän eri puolelle Koreaa, mutta yksi tilaisuus tähän kuitenkin meni karanteenin myötä ja seuraava yleinen vapaapäivä on vasta joulupäivänä 25.12. Syyskuun lopulla viikonlopun jälkeen oli kolmipäiväinen sadonkorjuujuhla ja viralliset vapaat, mutta Koreaan paluun pitkittymisen takia minä olin silloin vielä Suomessa.


Just ja just mahtui "ulkoilemaan" parvekkeella retkituolissa, joita puoliso oli ostanut 2 kpl mun Suomessa oleskelun aikana.

Kärjistetysti viimeisten karanteenipäivien kohokohtia ovat olleet kännykkään aamuisin ja iltaisin tuleva muistutus siitä, että on aika lähettää koronasovelluksella sen hetkiset terveystiedot (flunssan oireet + lämpö) sekä päivittäiset ilmoitukset otsikolla "yleistä turvallisuutta koskeva ilmoitus", jossa useimmiten ilmoitetaan koronatapausten määrä tässä meidän provinssissa sekä myös tapausten lukumäärä erikseen tähän Gongwonin provinssiin kuuluvissa kaupungeissa. Eräänä päivänä tuli rutiineihin vaihtelua, kun kännykkäni alkoi yhtäkkiä kovaäänisesti piippaamaan ja me pinkaisimme ihmettelemään mistä ääni tuli. Selvisi, että koska puhelimeni oli ollut muutaman tunnin liikkumatta, niin koronasovellus hätääntyi ja ihmetteli missä olen ja pyysi minua vahvistamaan sijaintini. Onneksi vahvistamiseen riitti, että painoin ok ja liikuskelin hetken kännykän kanssa ympäri asuntoa.  

Yksi viimeisten karanteenipäivien kohokohdista.


Koreassa karanteenisäädökset ovat muuttumassa ja vaikuttaa lupaavasti siltä, että tämä olisi meidän viimeinen matkustamisesta johtuva koronakaranteenimme tässä maassa; tästä päivästä lähtien Korea hyväksyy myös ulkomailla saadut koronarokotukset ja rokotustodistukset ja meitä alkavat koskemaan samat helpotukset kuin täysin rokotettuja paikallisiakin. Prosessin virallisesta etenemisestä en tiedä vielä paljoakaan, mutta onneksi meillä on apuna puolisoni työnantajan Soulin toimisto, jossa selvittelevät miten saamme korealaisen todistuksen Suomessa saamistamme rokotuksista.

Nyt alkaa oikea arki ja miehenikin palaa huomenna työpaikalleen. Pian pääsemme taas kohti uusia seikkailuja ja viikonlopuksi onkin jo suunnitelmia mikäli säät sallii.


Koronasovellus lähti poistoon klo 12:15.



Kommentit