Hei hei Suomi 👋










Ensi viikolla vihdoin ja viimein palaan Koreaan! Vaikka Suomi-loma onkin ollut mukava, niin sateisten syysilmojen tultua ovat pÀivÀt kuluneet hitaasti ja on ollut vÀlillÀ tylsÀÀ, kun olen pÀÀasiassa ollut pÀivÀt itsekseni pyörimÀssÀ tÀssÀ omilla nurkilla. Olen innoissani Koreassa odottavista seikkailuista!

Mieheni tulee viikonloppuna Koreasta Suomeen ja palaamme yhdessĂ€ takaisin. EdellisessĂ€ blogitekstissĂ€ jo kerroin koronakaranteeniin liittyvistĂ€ ongelmista ja mahdollisesta karanteenista vapautumisesta, mutta niinhĂ€n siinĂ€ on kĂ€ynyt, ettĂ€ minuakin odottaa kahden viikon karanteeni - siitĂ€ huolimatta, ettĂ€ olen saanut Suomessa samat rokotteet, joilla Koreassa rokotettuna vapautuisin siitĂ€. Virallisen tiedon mukaan karanteenista vapautumisen olisi pitĂ€nyt olla mahdollista, mutta ymmĂ€rtÀÀkseni sitĂ€ olisi pitĂ€nyt hakea Korean terveydenhuollon kautta, koska Korean Suomen suurlĂ€hetystö ei pysty lupaa myöntĂ€mÀÀn. Jotenkin puolison Korean toimisto ei saanut selvitettyĂ€ miten olisi pitĂ€nyt toimia ja tĂ€mĂ€ tarkoittanee sitĂ€, ettĂ€ hakuprosessi ei ole yksinkertainen. Suomesta saatava virallinen EU- todistus rokotteiden saamisesta ei riitĂ€ Korealle. En tiedĂ€ onko kyseessĂ€ joku Korean hallituksen/ terveydenhuollon luottamuspula ja epĂ€luulo ulkomaan rokotustodistuksia/ rokotuksia kohtaan vai mikĂ€. Mutta oli miten oli, niin karanteenissa ollaan. Onhan tĂ€mĂ€ mahdollinen karanteeni ollut tiedossa, mutta siitĂ€ huolimatta Ă€rsyttÀÀ lievĂ€sti, koska olen odottanut meren rantaan pÀÀsemistĂ€ ja lĂ€mpötilakin on ollut +25 kieppeillĂ€. Toivottavasti karanteenin loputtua lokakuun puolivĂ€lissĂ€ sÀÀt vielĂ€ suosivat - keskiarvojen mukaan pitĂ€isi olla vielĂ€ lĂ€mmintĂ€ +20 pintaan.

On tĂ€stĂ€ Suomi-loman venymisestĂ€ ollut paljon iloakin; olen nĂ€hnyt enemmĂ€n aikuisia lapsiani ja pystynyt olemaan muuttoapuna, kun tyttĂ€reni muutti kuuden vuoden ulkomailla asumisen jĂ€lkeen takaisin Suomeen đŸ„°. Olen myös ehtinyt kĂ€ymÀÀn useamman kerran katsomassa reilu kolmen tunnin ajomatkan pÀÀssĂ€ asuvaa veljeĂ€ni sekĂ€ siellĂ€ samalla paikkakunnalla hoitokodissa asuvaa isÀÀni. Olen myös saanut valmiiksi kotipihamme syystyöt lehtien haravoimista lukuunottamatta ja tuo on jÀÀnyt tekemĂ€ttĂ€ siitĂ€ syystĂ€, ettĂ€ lehdet ovat vielĂ€ puissa 😆.

MeidÀn pitÀÀ kÀydÀ taas 72 h ennen lentoa koronatestissÀ ja sen jÀlkeen lÀÀkÀrintarkastuksessa, koska tarvitsemme tÀllÀkin kertaa lÀÀkÀrin allekirjoittaman virallisen todistuksen negatiivisesta koronatestistÀ (en ole varma riittÀisikö jo nyt omakannasta tulostettu versio) sekÀ "fit-to-fly" todistuksen siitÀ, ettÀ meillÀ ei ole flunssan oireita. Mukaan passin vÀliin pitÀÀ ottaa vielÀ Koreasta saamani "re-entry permit", joka oikeuttaa minut palaamaan Koreaan ilman uutta viisumia.

LĂ€hipĂ€ivien aikataulu on hyvin selvillĂ€: pitÀÀ pakata matkalaukut, istua 9 h lentokoneessa, matkustaa 4 h lentokentĂ€ltĂ€ Donghaen kotiimme, kĂ€ydĂ€ vielĂ€ pari kertaa koronatestissĂ€ (Koreaan saapuessa ja karanteenin loputtua), toipua kuuden tunnin aikakerosta sekĂ€ olla 14 vrk karanteenissa, joka voidaan onneksi viettÀÀ omassa kodissamme.




Kommentit

LÀhetÀ kommentti