KesĂ€loma Suomessa 😎


Nyt on vasta muutama pÀivÀ takana lomaa Suomessa, mutta onhan tÀmÀ ihanaa - tutut ympyrÀt ja tuttu kieli. TÀssÀ on aikaa ladata akkuja elokuussa odottavaa Koreaan paluuta varten.

LĂ€htö Koreasta meni sujuvasti. Incheonin lentokentĂ€llĂ€ kĂ€vin koronatestissĂ€ lentoa edeltĂ€vĂ€nĂ€ aamupĂ€ivĂ€nĂ€. Vaikka minulle oli varattu aika testiin, jouduin siitĂ€ huolimatta menemÀÀn ihan normaalisti  jonon pÀÀhĂ€n. Jono ei ollut onneksi pitkĂ€. Ennen jonotusta piti tĂ€yttÀÀ lomake, missĂ€ kysyttiin henkilötiedot ja koronaan liittyviĂ€ kysymyksiĂ€ (onko ollut oireita, onko ollut tekemisessĂ€ koronaa sairastaneen henkilön kanssa 14 vrk:n sisĂ€llĂ€ jne.) ja piti valita myös minkĂ€ testin eri testivaihtoehdoista haluan. Jono kulki lĂ€mpökameran edestĂ€ ja lomakkeeseen piti merkata myös kameran nĂ€yttĂ€mĂ€ ruumiinlĂ€mpö. TestauspisteessĂ€ oli kolme luukkua, joista ensimmĂ€iseen annoin passini ja korealaisen henkilökorttini. SiinĂ€ mittasivat myös lĂ€mpöni vielĂ€ uudestaan, kyselivĂ€t onko minulla korealaista vakuutusta sekĂ€ vastaanottivat maksun. Toisessa luukussa virkailija antoi minulle koronatestiputkilon ja kyseli vointiani; onko ollut kuumetta tai flunssan oireita. Luukku nro kolmen hoitaja suoritti testauksen ja otti nĂ€ytteen tĂ€llĂ€ kertaa molemmista sieraimista. Sen jĂ€lkeen sain nĂ€yteputken itselleni ja ojensin sen sitĂ€ odottavalle toiselle hoitajalle. Sain vielĂ€ lapun, jossa oli kellonajat, milloin voin noutaa todistuksen testauspisteen vieressĂ€ olevasta toimistosta. Testivastaus luvattiin tekstiviestinĂ€ ja saimme vapaasti kuluttaa odotusajan haluamallamme tavalla - ei tarvinnut jÀÀdĂ€ odottelemaan lentokentĂ€lle. Tekstiviesti tuli noin tuntia ennen todistuksen hakuaikaa. Todistuksen hakeminen sujui helposti ja nopeasti; mukana piti olla vain maksukuitti ja passi.

TekstiviestistÀ selvisi hyvin se oleellisin.

Seuraavana aamuna menin hotellilta kentÀlle shuttle-bussilla, johon minun piti varata paikka etukÀteen. Olin tÀmÀn pikkubussin ainoa matkustaja. Koko Incheonin lentokenttÀ oli surullisen tyhjÀ - Finnairin lÀhtöselvityksessÀ sekÀ turva- ja passitarkastuksissa ei ollut sillÀ hetkellÀ muita matkustajia. YleensÀ itselle uudella lentokentÀllÀ on helppo seurata muita ihmisiÀ turvatarkastukseen ja siitÀ eteenpÀin, mutta nyt lÀhes tyhjÀllÀ kentÀllÀ olo oli vÀhÀn epÀvarma. Onneksi kuitenkin jokaisessa mahdollisessa kohdassa seisoi virkailija ohjaamassa oikeaan suuntaan. TÀllÀ Finnairin lennolla oli ainoastaan 18 matkustajaa, mutta rahtia kulki koneessa niin paljon kuin mahtui.

Incheonin lentokenttÀ on Korean suurin kenttÀ ja normaalioloissa varsin vilkas.

Kotiin pÀÀstyĂ€ni herĂ€sin parina ensimmĂ€isenĂ€ aamuna aika tarkasti klo 04, mutta sen jĂ€lkeen on uni maistunut jo pidempÀÀn. Helpompaa oikean rytmin saaminen on Suomeen tullessa kuin mitĂ€ talvella oli toisin pĂ€in. Nyt nautin lomasta ja koska blogin nimi viittaa elĂ€mÀÀmme Koreassa, niin myös tĂ€mĂ€n kirjoittaminen jÀÀ kesĂ€tauolle 😎 đŸŒŒđŸŒș🍀.


Kommentit