Viikonlopun kohteet: Mureung Valley, Gangneung Unification Park sekä Nongoldam-gil Street


Lauantaina ajoimme n 13 kilometriä vuoriston suuntaan Mureungin laaksoon, jossa määränpäämme oli Samhwasan buddhalaistemppeli. Temppeli on alunperin rakennettu v 642, mutta tuhottiin japanilaisten toimesta vuonna 1592 ja rakennettiin uudestaan 1660. Tämän jälkeen tuhoutui vielä pari kertaa tulipaloissa vuosina 1823 ja 1906. Siitä sitten on pikkuhiljaa rakennettu uudelleen. Mureungin laaksossa on myös leirintäalue ja sieltä lähtee erimittaisia patikointireittejä vuoristoon.






Kun saavuimme temppelialueelle, siellä oli parhaillaan menossa jumalanpalvelus, joten päätimme odotellessa kävellä 2 km:n päässä oleville putouksille (Yongchu- ja Double Waterfall). Alkumatkan tasaisten kulkureittien jälkeen polku muuttui kivikkoiseksi ja oli aika korkeita nousuja. Koska alunperin tarkoituksemme oli vierailla ainoastaan temppelillä, minulla oli jalassani kävelykengät, jotka eivät ole millään tavalla tarkoitettu patikointiin, vaikka hyvät kävelykengät ovatkin. Puolisoni kulkee pääasiallisesti lenkkikengissä ja tämän jälkeen minäkin laitan lenkkikengät jalkaani automatkoille, koska ei koskaan voi tietää mihin lopulta päädymme kulkemaan.







Sunnuntaiaamuna matkamme kohdistui reilu 30 kilometrin päässä olevaan Gangneung Unification Parkiin, jossa on esillä Korean sotaan sekä Koreoiden välisiin suhteisiin liittyvää sotilaskalustoa. Sillä alueella meitä kiinnosti eniten pohjoiskorealainen sukellusvene, joka haaksirikkoutui Etelä-Korean rannikolle vuonna 1996.



 











Paluumatkalla ajoimme kotiin päin rannikkoa seuraavaa tietä pitkin ja huomasimme yhden kylän kohdalla meressä ison joukon surffaajia ja sinne käänsimme auton keulan. Tässä kylässä oli myös kalastussatama ja sopivasti rantaan saapui myös kalastusalus, joka erityisesti kiinnosti miestäni. 



Etukäteen suunnittelemamme seuraava kohde oli Donghaen kaupungin sataman viereisellä mäellä oleva Mukhon majakka ja sitä ympäröivä kyläalue Nongoldam-gil street, jonne paikalliset taiteilija toivat eloa vuoden 2010 projektin myötä. Projektin tarkoitus oli elävöittää aluetta maalauksilla ja taideteoksilla ja samalla kertoa sataman ja kylän historiasta.
















Kommentit