Lumisadetta


Ranta lumisateen jälkeisenä päivänä.

Sunnuntaina kävimme ulkoilemassa aurinkoisessa säässä 12 kilometrin päässä olevalla Chuamin uimarannalla, lämmintä +15. Säätila muuttui ja eilen alkoi sataa lunta tai oikeammin tosi märkää räntää ja teille kertyi nopeasti loskaa ja lätäköitä. Uloshan meidän oli mentävä kurjasta säästä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi. Muutama paikallinen kulki urheasti muovisandaaleissa, mutta useimmat näkemämme ihmiset olivat vähän paremmin varustautuneita.







Meidän kaupungissamme näytti liikenne sujuvan yllättävän hyvin ja tiellä näkyi pari auraustraktoria. Tv-kuvien perusteella monilla valtateillä näytti olevan enemmän tai vähemmän kaaosta ja tiet olivat myös normaalia ruuhkaisempia johtuen viikonlopun paluuliikenteestä. Maanantai oli kansallinen vapaapäivä ja juhlittiin Korean itsenäisyysliikkeen muistopäivää ja ihmiset palailivat kotiin pitkän viikonlopun vietosta.

Lapset osaavat ottaa ilon irti lumesta myös täällä ja iloisia ääniä kantautui sisään. Tasakatot ovat yleisiä ja ne on myös tarkoitettu oleskeluun korkeine kaiteineen. Asumme talomme ylimmässä kerroksessa ja ikkunasta näkyi miten muutaman talon kattoterasseilla lapset leikkivät lumessa vanhempiensa seurassa.

Aamulla meidän taloa ympäröivät kadut oli suurin piirtein aurattu ja sisälle kuului, kun ihmiset lapioivat lunta autojensa ympäriltä. Sää oli muuttunut aurinkoiseksi ja minäkin innostuin kulkemaan taas kerran kohti rantaa. Merellä oli korkeat aallot ja kova tuuli, mutta ranta näytti rauhoittavalta lumisine rantahiekkoineen. Huomiseksi on luvattu auringonpaistetta ja lämmintä + 8.


Osa ihmisistä ei ollut vielä tarvinnut autojaan lumisateen jäljiltä.



Kommentit