Daegwanryeong Samyang Ranch ja Pyeongchang


Tältä näytti 1,2 kilometrin korkeudessa, pakkasta -2.

Lauantaisen harmauden ja räntäsateen jälkeen sunnuntaina pilkotti jo aurinko ja lämmintäkin oli Donghaessa taas +8. Tästä intoutuneina hyppäsimme autoon ja ajoimme noin 60 kilometrin päässä sijaitsevaan Pyeongchangin kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten vuoden 2018 talviolympialaisista. Korkeammalla vuoristossa sijaitsee Daegwanryeong Samyang Ranch -niminen maatila, joka oli meidän pääkohteemme. 

Daegwanryeong Samyang Ranch on sen omien sivujensa mukaan pinta-alaltaan Korean suurin (19 835 m2) luonnonmukainen maatila ja sähkönsä se saa pääosin alueella sijaitsevista tuulimyllyistä. Tuloja tulee lammastilatoiminnan lisäksi myös siellä käyviltä turisteilta. Pääsylippu maksoi 9 000 wonia/henkilö eli yhteensä meiltä kahdelta alle 14 euroa. Väkeä oli paljon - jonoa lippuluukulla ja parkkipaikat aika täynnä. Ihan huipulla piti pysäköidä tien varteen, koska parkkipaikalla ei ollut tilaa. Keli vuorilla oli luminen ja Koreassa ei yleisesti ottaen käytetä talvirenkaita eikä meidänkään autossa niitä ole. Meidän sinne mennessä oli alempana muutama lämpöaste ja tie oli sohjoinen, mutta huipulle lähes 1,2 kilometrin korkeuteen jyrkkää tietä pitkin kuitenkin kesärenkailla pääsimme. 

Mennessä oli muutaman auton jono lippuluukulla,
iltapäivällä pois tullessa jo vähän pidempi.
Tie oli sohjoinen.



Nyt talvella vieraina oli paljon lapsiperheitä ja aikuisiakin pulkkamäessä tai ihan vaan valokuvaamassa ja samalla ulkoilemassa. Kesällä voi käydä patikoimassa hienoissa maisemissa lampaiden laiduntaessa ympärillä, tosin näitä reittejä on ainoastaan 4,5 km:n verran. Nyt käytiin katsomassa muutamia lampaita sekä strutseja aitauksessa, mutta patikoiminen ei onnistunut syvän lumen takia. Kyllä me tuonne suunnataan kesällä uudestaan.




Alempana olevassa Pyeongchangin kaupungissa pyörähdimme vielä katsomassa olympialaisten tapahtumapaikkoja.




Kwanseol Pavillion pystytettiin hyppyrimäen viereiselle mäelle kunnioittamaan korealaista arkkitehtuuria.







































P.S. Tässä postauksessa on ehkä vaikeimmat kohdalleni sattuneet paikkojen nimet. Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä niissä 😅


Kommentit