Kauppareissuja

Ei näytä ihan Arabian muumimukeilta.

Pääsääntöisesti olemme käyneet E-Mart tavaratalossa, joka on Etelä-Korean suurin kauppaketju - vähän kuin Suomen Prisma, mutta suuremmassa mittakaavassa. Kuten joka kaupassa on täälläkin henkilö mittaamassa kuumeen aina, kun mennään sisään osastolle - myös, kun vaihdetaan eri kerroksessa olevalle osastolle.

Ennen muuttoa kävimme ostamassa kodin tarvikkeita, kuten liinavaatteita, peitteitä, astioita... Haasteena oli pakettien ulkonäön ja tekstin perusteella yrittää ymmärtää mitä paketti sisältää. Keskustelu sujui: "okei, tämä vaikuttaa aluslakanalta, mutta onko nämä sitten tyynyliinoja vai koristepäällisiä... Aha, tässä on ehkä peiton päällyslakana, mutta onkohan tämä pussilakana vai ei... Noniin pyyhkeet löytyy täältä, mutta mitä tarkoittaa "iso pyyhe", kun koko on kuitenkin 45 x 85 cm..." jne. Oli todella väsyttävää. Kaupasta pois lähtiessä oli olo "tätä tilattiin ja tämä saatiin", mutta paketeista löytyi onneksi suunnilleen sitä mitä haluttiinkin. Lakana oli pussilakana ja niitä löytyi ainoastaan kolmea eri väriä - ei ollut eri kuosivaihtoehtoja. Mun ymmärtääkseni pussilakanoiden käyttö ei ole täällä kovin yleistä. "Iso pyyhe" oli tarkoitettu kylpypyyhkeeksi, mutta meillä toimii ihan käsipyyhkeenä. Suomessa käytettäviä isoja kylpypyyhkeitä ei täältä paljoa löydy - paitsi ehkä länsirannikolla olevasta Ikeasta - ja onneksi toimme yhdet pyyhkeet mukanamme puolison työkaverin vinkistä. Mutta toisaalta kaupassa oli erikseen "pehmeitä pyyhkeitä hiusten kuivaamista varten".  Astioiden kanssa oli helpompaa, koska lautanen näyttää aina lautaselta ja haarukka haarukalta.


Leipävalikoima ei ole suuri.

Ruokaostoksilla oli alkuun samat haasteet kuin kodintarvikeosastollakin, mutta nyt kun on käyty jo vähän useammin, niin alkaa oikeat tavarat löytymään. Ruokaostoksetkin hoidamme pääasiassa E-Martista, mutta pikku puutteita olen käynyt hakemassa elintarvikekioskeista, joita on ihan joka nurkalla - meitä lähin noin 20 metrin päässä. Kioskeissa tuotteet on vähän kalliimpia kuin kaupassa. Huomasin vasta, että aika lähellä meitä on myös pieni Supermarket, mutta siihen en ole vielä ehtinyt tutustua.

Ainakin E-Martissa on lähes kaikki hedelmät, vihannekset ja marjat pakattu joko isohkoihin pahvilaatikoihin tai muovirasioihin. Appelsiineja ja banaaneja oli irtomyynnissä pieni määrä. Leipävalikoima on pieni ja koostuu lähinnä vaaleista viipaleista. Olemme löytäneet ainoastaan yhtä vähän tummempaa leipää, joka on tuoteselosteen mukaan pähkinäleipää, jossa on kuivattua karpaloa. Makkaraleikkeleitä on ihan muutamia ja paketeissa olevan kuvan perusteella niitä käytetään joihinkin riisirulliin - siis kääritään keitetyn riisin ympärille (?). Lihaa ja kanaa löytyy, mutta yllättäen ei löydetty kalaa - muita mereneläviä oli kyllä myynnissä eri muodoissa. Toisaalta tämä kaupunki sijaitsee meren rannalla, niin ehkä ihmiset ostavat kalansa kalatoreilta. Niihin tutustuminen on meilläkin tulossa. Suodatinkahvia löytyy kivasti, mutta valikoima on pienehkö verrattuna teehen ja pikakahveihin, joita täällä pääsääntöisesti juodaan. Ostettiin paria erilaista suodatinkahvia ja ainakin toinen on maustettu pähkinällä. Hyvää ovat kuitenkin. Suurin operaatio oli löytää suodatinpusseja - etsittiin koko E-Mart läpi ja kierreltiin kyselemässä kaikki mahdolliset elintarvikekioskit, mutta ilman tulosta. Lopulta selvisi, että E-Martissa suodatinpussien paikka on kodintarvikeosastolla kahvikuppien vieressä. Onhan se ihan loogista.

Erilaisia kodin pesu- ja puhdistusaineita on hyllykaupalla ja niitä tutkiessa ja ihmetellessä kuluu aikaa, mutta onneksi niitä ei tarvitse ostaa joka kauppareissulla. 




Pakkaukset on isoja kahden ihmisen tarpeisiin, etenkin jos haluaa ostaa erilaisia hedelmiä yhdellä kertaa. Mutta toisaalta tulee syötyä terveellisemmin ja paljon hedelmiä, koska rasiat pitää saada tyhjennettyä ennen kuin sisältö menee huonoksi.



Tuoreita ostereita. Yksi lähti liikkumaan, kun otin kuvaa.



Edit: luulin alunperin, että nämä olisivat jotain juuria, mutta kaikissa pakkauksissa on oikeasti kuivattua kalaa.






Kommentit