Elämä karanteenin jälkeen


Viime perjantaina 12.2. meillä oli vihdoin viimeinen koronatesti. Saimme luvan kävellä testipaikalle, koska sairaalalle oli matkaa vain n. 300 metriä. Koska kännyköissämme oli vielä korona-applikaatio ja sen myötä myös GPS, kävelimme sinne suorinta reittiä, mutta hitaaaasti. Ihana tunne liikkua ulkoilmassa pitkästä aikaa. Seuraavana päivänä saimme soiton negatiivisesta koronatuloksesta ja karanteenin loppumisesta. Siitä saman tien lähdimme ulos. Kahden viikon kuivamuonadieetin jälkeen paikallinen Burger King veti puoleensa 😅. Myös kännykän korona-applikaatio lähti poistoon.

Sunnuntaina pääsimme jatkamaan matkaa lopulliseen asuinkaupunkiimme Donghaeen, joka sijaitsee reilu 300 km Soulista itään Japaninmeren rannalla. Sinne ajaessa täytyy ylittää Tabaek-vuoristo ja mielessäni näin serpentiinitiet ja hienot maisemat. Matka kului kuitenkin arkisesti suoraa ja leveää moottoritietä pitkin, joka on tietenkin "oikeassa elämässä" paras ja nopein vaihtoehto. Olemme asuneet nyt vielä muutaman päivän hotellissa ennen virallisen asuntomme vuokrasopimuksen alkamista. Puoliso aloitti saman tien työt ja minä olen kuluttanut aikaani tutustumalla pikkuhiljaa tähän kaupunkiin - eniten on houkutellut rantamaisema .



Ulkona sää on vaihdellut +15 asteesta tämän päiväiseen -8 asteeseen, mikä kovan tuulen vuoksi tuntui huomattavasti kylmemmältä. Perinteiseen aasialaiseen tapaan myöskään tässä hotellissa ei ole lämmitystä vastaanottoaulassa eikä ruokatiloissa mistä syystä aamupalalla ollaan oltu nyt kylmimpinä päivinä ulkovaatteissa - niin asiakkaat kuin henkilökuntakin.

Huomenna pääsemme vihdoin muuttamaan omaan asuntoomme ja laskeutumaan tavalliseen arkeen. Ei harmita luopua hotellielämästä ja tavaroiden etsimisestä aina väärästä matkalaukusta.


Valmistautuminen aamupalalla.






















Kommentit